CryptoMaker
Explainers

Wat zijn smart contracts?

CryptoMaker
#Smart#Contract#Ethereum#Solidity#DeFi

Smart contracts zijn stukjes code die op een blockchain worden uitgevoerd en die automatisch transacties uitvoeren wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Ze worden gebruikt om verschillende soorten transacties uit te voeren, zoals het uitgeven van NFT’s, het verlenen van toegang tot bepaalde diensten of het verhandelen van crypto tokens. In dit artikel zullen we kijken naar wat smart contracts zijn, hoe ze werken en waarom ze belangrijk zijn in de wereld van blockchain en cryptocurrency.

Wat zijn smart contracts?

Smart contracts zijn stukjes code die op een blockchain worden uitgevoerd en die automatisch transacties uitvoeren wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Ze worden gebruikt om verschillende soorten transacties uit te voeren, zoals het uitgeven van NFT’s, het verlenen van toegang tot bepaalde diensten of het verhandelen van crypto tokens. Smart contracts worden uitgevoerd op een blockchain, zoals Ethereum, en worden opgeslagen in een smart contract. Dit maakt het mogelijk om de authenticiteit en eigendom van een smart contract te verifiëren en te verhandelen op verschillende platforms en marktplaatsen.

Hoe werken smart contracts?

Smart contracts worden uitgevoerd op een blockchain met behulp van smart contracts. Een smart contract is een stukje code dat op de blockchain wordt uitgevoerd en dat bepaalde regels en voorwaarden bevat voor het

Wat is Solidity?

Solidity is een programmeertaal die wordt gebruikt om smart contracts te schrijven op de Ethereum blockchain. Het is een op JavaScript gebaseerde taal die speciaal is ontworpen voor het schrijven van smart contracts en die wordt gebruikt door ontwikkelaars om verschillende soorten transacties uit te voeren op de Ethereum blockchain. Solidity maakt het mogelijk om smart contracts te schrijven die automatisch transacties uitvoeren wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Voorbeeld van een smart contract geschreven in Solidity:

pragma solidity ^0.8.0;

contract MyContract {
    uint256 public myNumber;

    function setNumber(uint256 _number) public {
        myNumber = _number;
    }
}

Als je dit smart contract op de Ethereum blockchain zou implementeren, zou je een smart contract hebben dat een nummer opslaat en dat nummer kan worden gewijzigd door een transactie uit te voeren op de Ethereum blockchain.

Voorbeelden van smart contracts

← Terug naar blogs