CryptoMaker
Explainers

Hoe werken NFT's?

CryptoMaker
#NFT#Ethereum#ERC721#Art#Market

NFT’s, of non-fungible tokens, zijn digitale activa die uniek zijn en niet vervangbaar. Ze worden uitgegeven op een blockchain en kunnen verschillende vormen aannemen, zoals kunstwerken, muziek, video’s, games en meer. In dit artikel zullen we kijken naar wat NFT’s zijn, hoe ze werken en waarom ze belangrijk zijn in de wereld van blockchain en cryptocurrency.

Wat zijn NFT’s?

NFT’s zijn digitale activa die uniek zijn en niet vervangbaar. Dit betekent dat elk NFT een unieke identiteit heeft en niet kan worden vervangen door een ander activum. NFT’s worden uitgegeven op een blockchain, zoals Ethereum, en worden opgeslagen in een smart contract. Dit maakt het mogelijk om de authenticiteit en eigendom van een NFT te verifiëren en te verhandelen op

Hoe werken NFT’s?

NFT’s worden uitgegeven op een blockchain met behulp van smart contracts. Een smart contract is een stukje code dat op de blockchain wordt uitgevoerd en dat bepaalde regels en voorwaarden bevat voor het uitgeven en beheren van NFT’s. Wanneer een gebruiker een NFT wil uitgeven, maakt hij een smart contract aan en stelt hij de voorwaarden in voor het uitgeven van de NFT. Vervolgens kan de gebruiker de NFT uitgeven en verhandelen op verschillende platforms en marktplaatsen.

Verschil tussen NFT’s en crypto tokens

Het belangrijkste verschil tussen NFT’s en crypto tokens is dat NFT’s uniek zijn en niet vervangbaar, terwijl crypto tokens fungibel zijn en vervangbaar. Dit betekent dat elke NFT een unieke identiteit heeft en niet kan worden vervangen door een ander activum, terwijl crypto tokens kunnen worden vervangen door een ander activum van dezelfde waarde.

Veelgestelde vragen over NFT’s

Voorbeelden van NFT’s

BoredApeYachtClub is een van de meest populaire NFT-projecten van dit moment. Het project bestaat uit 10.000 unieke Bored Ape NFT’s die elk een unieke identiteit en eigenschappen hebben. De NFT’s kunnen worden verhandeld op verschillende platforms en marktplaatsen en hebben een hoge waarde op de secundaire markt.

image

Pudgy Penguins is een ander populair NFT-project dat bestaat uit 8.888 unieke Pudgy Penguin NFT’s. Ook deze NFT’s hebben elk een unieke identiteit en eigenschappen en kunnen worden verhandeld op verschillende platforms en marktplaatsen.

image

← Terug naar blogs